Lära sitt barn att snickra

Att kunna snickra kan vara en väldigt välbehövlig kunskap att bära med sig genom hela livet. Det är väldigt bra att kunna hantera åtminstone hammare och spik ifall man behöver laga någonting i hemmet. Om man behöver anlita någon till att fixa alla sådana småsaker åt en så blir det garanterat väldigt dyrt i längden. Snickrandet är dessutom väldigt roligt när man väl vet lite om hur man gör, så varför inte introducera snickeriet redan i tidig ålder?

Barn är väldigt nyfikna och kommer förmodligen tycka att det är väldigt häftigt att få göra saker som vuxna gör. Låt ditt barn vara med och hjälpa till när du ska snickra så kommer nog intresset för det växa snabbt. Arbetsuppgifterna behöver absolut inte vara avancerade utan är mest till för att barnet ska känna sig delaktig. Låt barnet hålla dina spikar eller be om hjälp att hålla tumstocken när du ska mäta. Allt eftersom kan man ge lite svårare uppgifter och på så sätt kommer barnet lära sig hur man gör. Det kan också vara roligt att påbörja något projekt tillsammans. Om man vill se en modell av hur slutresultatet kommer bli så kan man provbygga i något annat material först, t.ex. lego city. Genom att blanda lärande med någonting som barnet förmodligen tycker om att göra kommer lärandeprocessen gå fort!

Ha tålamod i början, för det kommer såklart gå fel någon gång på vägen. Det är dock absolut värt det eftersom barnet kommer få mycket nytta av dessa händiga kunskaper genom hela livet!