Fokusera på det du kan

Om du bara fokuserar på det du inte kan så blir livet inte så roligt, även om det handlar om renoveringar, snickeri och bygg. Istället för att tänka och lägga tid på sådant som du inte kan bör du lägga tid och energi på det du faktiskt kan. Och om det är något som du inte kan men skulle vilja kunna så får du helt enkelt se till att spendera tid på att lära dig det.

Att be och ta emot hjälp är ett sätt att respektera dina egna förmågor. Det är inte ett bevis på att du är svag eller dålig – tvärtom! Det är ett bevis på att du vet om dina egna begränsningar och har självinsikten om att du inte kan allt här i världen. Du kanske är jättebra på att snickra ihop möbler men behöver hjälp när det kommer till att fixa ett golv som lutar. Att du då tar hjälp av exempelvis Geobear är helt rätt.

Är glaset halvfullt eller halvtomt?

Om du fokuserar på sådant du inte kan kommer du att känna dig dålig och som om du tillslut inte kan något alls. Och så vill du ju inte gå runt och leva livet – eller hur? Att se glaset som halvfullt istället för halvtomt gäller inte bara när det kommer till renoveringar, snickeri och bygg – utan det kan du tänka på inom livets alla områden. Det är du själv som bestämmer ditt mindset och dina tankar, så se till att de är positiva.