Var dig själv

Det är rätt vanligt att man har fördomar om att en person som tycker om att bygga och snickra inte tycker om eller är intresserad av saker som skönhet, smink och liknande. Det finns såklart även andra fördomar om människor som antingen har bygg som en hobby eller arbetar med det professionellt. Oavsett så tycker vi att dessa fördomar ska krossas. Det kan du göra genom att vara dig själv i alla lägen, det alltså även om du gillar att både bygga och är intresserad av skönhet eller om du bara gillar ett av områdena.

Det kan kännas läskigt att trotsa olika fördomar, men kom ihåg att den som trotsar fördomar är starkare än någonsin. Det krävs otroligt mycket mod och kraft att vara sig själv i en värld som säger att alla ska vara likadana. Så varje gång du går emot normer, fördomar och är dig själv fullt ut blir världen lite bättre.

Lev ut alla dina sidor

Du kanske har en sida av dig som tycker om att bygga egna möbler och en sida som tycker om att använda exempelvis Elizabeth Arden produkter. Låt båda de sidorna få leva ut till fullo, för det är ju trots allt de här sidorna som gör dig till den du är. Du ska inte behöva gömma någon sida av dig och eller tro att det ena utesluter det andra bara för att andra i din omgivning tänker, säger eller tycker annat.

Genom att låta alla sidor av dig själv ta plats är du en förebild för många – kanske utan att du vet om det. Livet handlar om att vara sig själv och att acceptera alla ens sidor. Sidorna kan vara varandras motsatser men de är ändå en del av dig och det är något av det finaste som finns.